Kampioenschap en promotie voor team Noordeloos 1!

Golfcompetitie 2019: Team Noordeloos 1

Dit jaar deed Noordeloos voor de derde keer op rij mee met de NGF-golfcompetitie voor “compacte banen”. Een heel erg leuke ervaring elk jaar. In een pool van 5 teams speel je 4 uitwedstrijden en ben je één keer gastclub en ontvang je de andere teams op onze mooie par-3-baan in Noordeloos. Het aantal teams dat meedoet vanuit Noordeloos is gestaag gegroeid: in 2017 één team, in 2018 twee teams en dit jaar zelfs drie Noordeloose teams.

Noordeloos 1 bestond uit 7 spelers: Adriaan van Genderen (captain), Theresia Boer, Ton van der Wal, Hennie Verschoor, John van den Berg, Caroline Vreugdenhil en Patrick Hemelrijk. Per wedstrijd kunnen er 6 spelen. De keren dat Caroline en Theresia niet konden, was Patrick een sterke invaller.

Na 2 jaar onze meerdere erkend te moeten hebben in De Batouwe (2017) en Prise d’Eau (2018), hadden we vooraf een serieus plan gemaakt om te proberen dit jaar bovenaan te eindigen.
Onder begeleiding van Wouter en Patrick hebben we enkele keren training gehad  op Noordeloos, een theorieavond over de ins en outs van matchplay en hebben we onze ambities op elkaar afgestemd. Bovendien zijn we op alle banen gaan voorspelen om de baan te alvast te verkennen. Captain Adriaan zorgde met kleurrijke schema’s voor een perfecte planning.

Het was dit jaar een erg leuke competitie. Met gezellige teams en mooie banen in Zeist, Delft, Alphen a/d Rijn en Nieuwegein was het leuk spelen. Op vrijdag 19 april kwamen de andere teams naar onze golfbaan in Noordeloos. We troffen een prachtig zonnige dag. Vooral de hartelijkheid en gastvrijheid waarmee Leo en zijn zwarte brigade de gasten in de brasserie onthaalden, oogstten terecht veel lof en waardering. Met name de goed verzorgde lunch op het terras viel erg goed in de smaak. Ook het spel op de korte, maar uitdagende polderbaan werd erg op prijs gesteld.

Ook qua niveau waren we erg aan elkaar gewaagd. Na 2 wedstrijden in Zeist en Delft stonden we er goed voor en hadden we kans om de competitie in onze derde uitwedstrijd te beslissen in ons voordeel. Dat lukte helaas niet, waardoor het tot op de laatste wedstrijd echt spannend bleef. 3 van de 4 teams hadden tot dan toe allemaal 2 wedstrijden gewonnen en 1 verloren. De laatste wedstrijd in Nieuwegein tegen Concordia Delft zou cruciaal worden. De laatste wedstrijd wisten we met ons team af te sluiten met een prachtig resultaat: 18-4 in ons voordeel. Daarmee was Noordeloos 1 voor het eerst kampioen!!
Voor volgend jaar gepromoveerd naar de 1e klasse: we gaan het beleven.