Midzomercup is di. 18 en za. 22 juni!


Het is bijna zo ver. De Midzomercup komt eraan!

Dit toernooi gaat vooral om gezelligheid en teamspel en is tot nu toe altijd een heerlijk golf-feestje! De voorgaande jaren hebben we leuke namen en outfits voorbij zien komen. Uitbundigheid en sportiviteit wordt letterlijk op prijs gesteld. Er zal ook een sportiviteitsprijs worden uitgereikt en de jury blijft anoniem tot het laatste moment!

Jullie kunnen inschrijven voor dit jaarlijks hoogtepunt tot en met 14 juni. Daarna maken wij de indeling en de flights.

Tijdens de Midzomercup nemen de teams het tegen elkaar op in verschillende Greensome – spelvormen. (Strokeplay, Stableford en een Matchplay-variant). Je vormt een team van 3 personen (eventueel met één invaller). Verzin een leuke, toepasselijke naam voor je team en eventueel een leuke outfit. Op dinsdag 18 juni, je kunt `s ochtends en `s avonds je eerste wedstrijd spelen. De andere twee de zaterdag daarna, op 22 juni.

Je kunt je team inschrijven via Nexxchange of via het inschrijfformulier op de balie van de brasserie

In totaal worden er drie wedstrijden gespeeld:

Greensome Strokeplay (met hcp verrekening, gemiddelde playing handicap)

Greensome Stableford (met hcp-verrekening, gemiddelde playing handicap)

Greensome Matchplay (met hcp-verrekening, gemiddelde playing handicap), waarbij de teams het in twee rondes tegen twee verschillende teams opnemen en als extra uitdaging mag iedere speler maar twee stokken mee nemen in de baan. Een putter en een club naar keuze. Bij beide rondes, moeten alle 9 holes worden gespeeld, het gaat namelijk om het aantal gewonnen holes.

Uitleg Greensome: Alle drie de teamspelers slaan hun slag vanaf de tee, na de afslagen wordt er één bal door het team uitgekozen, waarmee de hole wordt uitgespeeld. Met de gekozen bal wordt ‘om en om’ verder gespeeld. De spelers, wiens bal wordt gekozen, mag pas weer spelen, nadat de andere twee spelers hebben gespeeld. Van iedere speler moeten er drie afslagen worden gebruikt!!!


Belangrijke informatie:
– Een team bestaat uit 3 personen, een 4e als vervanger is toegestaan, maar je gaat altijd met drie personen de baan in. Je kunt je alleen als team inschrijven! Graag van te voren laten weten als er een invaller wordt ingezet voor één van de wedstrijden.
– De eerste wedstrijd (strokeplay) wordt gespeeld op dinsdag 20 juni, starten kan vanaf 10.00 uur of vanaf 18.30 uur (onder voorbehoud)
– Het toernooi wordt vervolgd op zaterdag 24 juni (stableford en matchplay), startijden waarschijnlijk vanaf 10.00 uur (onder voorbehoud).

De starttijden worden per mail gestuurd.

We sluiten af met een BBQ op zaterdag 22 juni. Alle deelnemers krijgen dit aangeboden, exclusief drankjes. Voor introducees is de BBQ € 30,00 p.p. We gaan er van uit dat alle deelnemers aanwezig zijn bij de BBQ, introducees moet u wel aanmelden, liefst zo snel mogelijk.