NGF training

2de training competitie teams NGF

Zaterdag 11 maart was er de 2de NGF competitie training. Helaas zat het weer niet mee, maar we mochten toch van Leo de training door laten gaan. Wel moesten Wouter en Patrick hun training aanpassen. Er werd op de drivingrange getraind op de swing. Iedereen kon persoonlijk advies krijgen over zijn of haar swing en daar hun voordeel meedoen. De andere training deze dag werd geleid door mental coach Mitchel Kevenaar.  Mitchel leerde de eerste stapjes hoe je kunt omgaan met spelen onder druk.  De eerste groep had de pech of het geluk dat de oefengreen nog niet ontdooit was. Zij kregen een uur les over het mentale gedeelte. Het was een zeer indrukwekkende lezing. De tweede groep kreeg een kleine uitleg over het mentale gedeelte, maar daarna werd de training voortgezet op de oefengreen. Zo werden er 3 verschillende holes neergezet waarop de deelnemers moesten putten. Zodra ze de bal raak hadden geput moest men naar een andere hole en vanaf 1 meter een put maken. Maar alle deelnemers gingen rond deze persoon staan en kijken hoe hij of zij de bal uitholde. Dit om de druk op te voeren voor de speler. Een stukje mentale training in de baan. Daarna werd er nog een mentaal spelletje gespeeld. Al met al was het een zeer interessante en leerzame training. Wellicht dat dit nog een keer een vervolg gaat krijgen.

Voor degene die geïnteresseerd zijn het Werk van Mental coach Mitchel Kevenaar kijk dan op zijn site www.headfirstgolf.nl.

Haal het beste uit jezelf!

Krijg toegang tot de hele database of alle Monthly Mental webinars. Tot 1 april een speciaal aanbod voor jou als competitiespeler van Noordeloos.

Skills & Drills Insider lidmaatschap

Lager Scoren Member lidmaatschap