Voorjaarscompetitie start op 28 maart!

Op dinsdag 28 maart a.s. begint de voorjaarscompetitie weer. We spelen de spelvorm Stableford. Het behaalde aantal stablefordpunten is je dagscore. Deze scores worden ook gebruikt voor het klassement. Voor alle wedstrijden worden de handicaps bijgehouden.

Er zijn 12 speeldagen, daarvan gelden de beste 8 scores voor het klassement.

Inloop starttijden

Er is weer een ochtend- en een avondcompetitie. In de ochtend kunt u starten tussen 9:30 uur en 10:30 uur. In de avond is starten mogelijk vanaf 17:30 uur tot een uur voor zonsondergang, maar uiterijk om 20:00 uur. Dinsdag 28 maart kunt u uiterlijk 19:10 uur starten.

Zoals iedereen weet werken we met een nieuw systeem, Nexxchange. Dit maakt dat inschrijven in een flight met starttijden nog niet mogelijk is. Je kunt vooraf wel inschrijven voor de wedstrijd, maar we maken ter plekken flights, nadat je jezelf hebt aangemeld bij de wedstrijdtafel.

Het inschrijfgeld is € 6,- euro per wedstrijd. Van deze kosten gaat een deel naar de golfclub, een deel is voor de prijzen en een deel is voor de begeleiders van de competitie.

Doorstroming

Om de doorstroming in de baan te bevorderen hebben we een nieuwe regel ingesteld: je mag op hole 1 pas beginnen als de flight voor je afslaat op hole 3. Zo voorkomen we opstoppingen bij hole 2 en 3.

Ecelectic, verzamel een super scorekaart

Dit voorjaar gaan we een nieuw klassement bijhouden. Het Birdie-klassement vervalt en wordt vervangen door een ecelectic klassement. Dit houdt in dat over alle rondes die je speelt, de beste score per hole wordt bijgehouden. Wie aan het einde van alle rondes de beste scorekaart heeft verzameld, die wint het klassement.

Na elke ronde wordt er een prijsuitreiking gedaan. In de ochtend is dat ca. 12.00 uur. Voor de avond is dat rond 21.00 uur (afhankelijk van de mogelijkheid tot starten).

De prijzen zijn alleen te innen op dat moment. Niet aanwezig is geen prijs. Het is wel mogelijk om de prijs te laten innen door een ander. Wij hopen dat iedereen wacht en aanwezig is bij de prijsuitreiking!

Verder blijven we alles zoals hieronder bijhouden.

Dagwinnaars:

categorie Handicap 0 – 36, ochtend & avond

  • 1ste plaats / 2 sleeves ballen
  • 2de plaats / 1 sleeve ballen
  • 3de plaats / cadeaukaart

categorie Handicap 36,1 – 54, ochtend & avond

  • 1ste plaats / 2 sleeves ballen
  • 2de plaats / 1 sleeve ballen
  • 3de plaats / cadeaukaart

Birdies

  • Muntje per Birdie
  • Glazen Birdie bij het slaan van 1 Birdie.
  • 1 Dubbele voor meerdere birdies

Wij hebben er zin in!

Sportieve groet,

Adriaan – Patrick – Wouter